Breaking News:

Ramadhan 2021

13 Contoh Pantun Ucapan Maaf Sambut Ramadhan Bahasa Jawa 2021/1442 H

Ucapan maaf dan selamat puasa Ramadhan dalam bahasa Jawa ini bisa dikirimkan langsung melalui whatsapp (WA) atau bisa juga dijadikan status di IG, WA

Editor: Wawan Perdana
Tribunsumsel.com
Jelang tibanya bulan suci ini, berikut beberapa contoh pilihan ucapan maaf sambut Ramadhan dalam bahasa Jawa 

TRIBUNSUMSEL.COM-Bulan Ramadhan 1442 H/2021 sebentar lagi tiba. Jelang tibanya bulan suci ini, berikut beberapa contoh pilihan ucapan maaf sambut Ramadhan dalam bahasa Jawa.

Ucapan maaf dan selamat puasa Ramadhan dalam bahasa Jawa ini bisa dikirimkan langsung melalui whatsapp (WA) atau bisa juga dijadikan status di IG, Facebook (FB) atau status WA.

1. Mangan jajanan cacahe pitu
Rikala menyang Pasar Nongko
Tuku klepon pas karo mlaku
Romadhon teko podo jaluk’o pangapuro

2. Wes setahun ora keroso
Ramadhan wis dang balik maneh maring kito
Muga-muga sing wes keliwat lan dilakoni
Dadekake kebecikan nyambut wulan suci iki
Marhaban yaa ramadhan
Nderek pangapurane lahir tuwin bathin

3. Manah ora iso ngapusi
Ilat kaku olehe matur
Awak sajakke kesel nondokne wes tuwo
Soko WA iki aku jaluk dingapuro
Nopo mawon ingkang klentu
Mugi tansah pangapuro ing wayah mlebu sasi poso iki. Amin

4. Kanthi angslupe srengenge ono ing kulon
Kanthi ugi pohing Syaban iki
Wektune sakiki meh mlebu sasi poso
Wulang ramadhan ingkang berkah
Derek agunging pangaksami
Nopo ingkang sampun kelampahan
Ing Ramadan iki mugi tansah pinaringan kiat
Anggone netepi wajibe poso
Marhaban ya Ramadan

Baca juga: Kemenag Keluarkan Panduan Terbaru Ibadah Bulan Ramadhan, Ceramah Kultum Paling Lama 15 Menit

5. He poro menungso
Jaman wis ra toto
Ati wis angel ditoto
Maksiat nang kene kono wis podho kakehan duso
Alhamdulillah
Wulan poso wis teko
Ayo podho elingo
Marang gusti kang kuoso
Marhaban ya Ramadhan

6. Sugeng rawuh ing pasa, dhuh sadherekku, muga-muga ketemu ing ramadan saiki lan sabanjure

7. Wulan ramadan bakal enggal tiba, para sedulur, ayo padha siyap kanthi fisik lan spiritual kanggo pengeling-eling supaya wulan ramadan bebarengan

8. Marhaban ya ramadan sadulurku, wulan ramadan liyane bakal teka. Nyiapake fisik lan spiritual kanggo nindakake ibadah sajrone sewulan kanggo entuk berkahe Gusti Allah SWT

Halaman
12
Sumber: Tribun Jateng
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved