Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan kunci jawaban, Kurikulum Merdeka Tahun 2025

Inilah contoh soal Bahasa Inggris kelas 4 semester 2 dan kunci jawaban, kurikulum merdeka tahun 2025

Editor: Abu Hurairah
Tribunsumsel
KUNCI JAWABAN SOAL - Ilustrasi buku terkait Soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban diedit Tribunsumsel.com lewat Apk Photoshop Selasa (18/2/2025). Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban, Kurikulum Merdeka 2025 

A. Today is Sunday
B. Today is Monday
C. Today is Tuesday
D. Today is Satuday

Jawaban: C.

15. Two thousand and fifty. The Indonesian sentences is ....

A. 2040
B. 2050
C. 2060
D. 2005

Jawaban: A.

16. 2024 in English sentences is ....

A. Two thousand zero two four
B. Two thousand and fourty two
C. Two thousand twenty-four
D. Two thousand two hundred and four

Jawaban: C.

17. Hobiku adalah memancing. The english sentences is ....

A. My hobby is swimming
B. My hobby is cycling
C. My hobby is drawing
D. My hobby is fishing

Jawaban: D.

18. It is ninety thousand rupiahs. The price in number is ....

a. Rp 9.000
B. Rp 90.000
C. Rp 19.000
D. Rp 900.000

Jawaban: B.

19. Mr. Dodi pays Rp 50.000 and he gets Rp 35.000 as the cange. It means Mr. Dodi has to pay ....

A. Thirty five thousand rupiahs
B. Fifty thousand rupiahs
C. Fifteen thousand rupiahs
D. Eighty five thousand rupiahs

Jawaban: C.

20. If you want to playing football, you need a ...

A. Spoon
B. Doll
C. Ball
D. Basket

Jawaban: C.

21. Mother orders Lani not to tell a lie. She says…..

A. Tell a lie!
B. don't tell the true!
C. don't lie
D. don't Lani!

Jawaban: C.

22. What does the word 'toy shop' mean?

A. Toko olahraga
B. toko bangunan
C. toko mainan
D. toko elektronik

Jawaban: C.

23. The room is dark. What you say to give command!

A. Turn off the lamp!
B. Turn on the lamp!
C. Turn off the fan!
D. Turn on the fan!

Jawaban: B.

24. There are many sellers and buyers in the market. 'Buyer' means…..

A. barang
B. pasar
C. pembeli
D. penjual

Jawaban: C. pembeli

25. My ruler is broken. I will buy a ruler in the….

A. market
B. greengrocer
C. workshop
D. stationary

Jawaban: D. stationary

26. What is the shape of egg?

A. oval
B. triangle
C. cone
D. circle

Jawaban: A. oval

27. The shape of earth is……

A. sphere
B. semicircle
C. square
D. circle

Jawaban: A. sphere

28. What is the shape of flag….

A. cube
B. rectangular
C. block
D. square

Jawaban: B. rectangular

29. The shape of tomato is…..

A. kite
B. round
C. cone
D. circle

Jawaban: B. round

30. You can see the ………...in the airport?

A. ship
B. plane
C. bus
D. train

Jawaban: B. plane

31. This is Nurul. She is with her friends. .... are Made, Meilin, Dona, Seta and Tigor.

A. I am
B. they
C. my
D. you

Jawaban: B. they

32. Excuse me, what is your _____ ?

A. name
B. are
C. how
D. goodbye

Jawaban: A. name

33. Rahma feels…… she wants a plate of fried rice.

A. angry
B. hungry
C. thirsty
D. tired

Jawaban: B. hungry

34. Arsyi wants to buy a new uniform.
Uniform in Indonesian is….

A. kaus
B. kemeja
C. seragam
D. celana

Jawaban: C. seragam

35. A: "……. do you want to drink?"
B: "I want to drink a cup of tea."

A. what
B. where
C. when
D. why

Jawaban: A. what

36. A book is on the chair. Translate in Indonesia is ...

A. Sebuah buku di kursi
B. Sebuah buku di bawah kursi
C. Sebuah buku di atas kursi
D. Sebuah buku di samping kursi

Jawaban: C. Sebuah buku di atas kursi

37. We find the meaning of difficult of english words in the ....

A. book
B. news paper
C. radio
D. dictionary

Jawaban: D. dictionary

38. You can see the film at ....

A. prison
B. market
C. cinema
D. library

Jawaban: C. cinema

39. Birds can fly because they have ....

A. nose
B. lung
C. wing
D. leg

Jawaban: C. wing

40. We buy a bottle of water to ....

A. eat
B. drink
C. sleep
D. wash

Jawaban: B. drink

Itulah contoh soal Bahasa Inggris kelas 4 semester 2 Kurikulum Merdeka dan kunci jawabannya sebagai bahan latihan.

Baca juga: Soal Bahasa Indonesia Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban, Kurikulum Merdeka Tahun 2025

Baca juga: Soal Matematika Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban, Kurikulum Merdeka 2025

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved