Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Halaman 125 Kurikulum Merdeka, Worksheet 2.24
1. Who sent Monita to go snorkeling in Bunaken National Marine Park? Jawaban: Her school 2. Why did Monita go to Manado? Jawaban: She went to Mana
Penulis: Putri Kusuma Rinjani | Editor: Putri Kusuma Rinjani
TRIBUNSUMSEL.COM - Dalam buku Bahasa Inggris Kelas 9 SMP siswa akan diminta untuk menyelesaikan tugas yang ada di Halaman 125 Kurikulum Merdeka.
Sebelum menjawab soal yang ada, siswa harus membaca teks bacaan berjudul My First Snorkeling Experience pada halaman sebelumnya.
Berikut ini akan disajikan selengkapnya contoh soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Halaman 125 Kurikulum Merdeka.
______
Buku Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Kurikulum Merdeka
>> Halaman 125
My First Snorkeling Experience
Last semester, I was sent to Manado North Sulawesi to represent my school at a national storytelling competition. At the end of our stay there, all student participants and teachers were offered a free snorkeling trip to Bunaken National Marine Park.
Early in the morning, we left Manado harbor for Bunaken island by motorboat. It took us about 40 minutes to get there. We got off the motorboat with excitement and headed towards a snorkeling rental not far from the beach. Our tour guide helped us rent sets of snorkeling gears for all of us.
At that time, I was not sure about using all the snorkeling gears. I didn’t dare to ask. Luckily, while I was struggling to put on the mask, the snorkel, and the fins, one of the participants approached me and offered help
When we were all set, we began swimming from the beach to the snorkeling site. It took us only 5 minutes to see the amazing underwater world. The sky was blue and the water was clear so we had no trouble finding a beautiful house reef.
I could observe a variety of corals and fishes. While I was swimming a little further down, I saw green sea turtles. I lost track of how many turtles I met along the way.
The Question
1. Who sent Monita to go snorkeling in Bunaken National Marine Park?
Jawaban:
Her school
2. Why did Monita go to Manado?
Jawaban:
She went to Manado to represent her school at a national storytelling competition.
3. When did Monita go for a snorkeling trip?
Jawaban:
Last semester at the end of her stay in Manado during a national storytelling competition.
4. Who was with Monita during the snorkeling trip?
Jawaban:
Other student participants and their teachers.
5. How did Monita and other students get to Bunaken island?
Jawaban:
They traveled from Manada to Bunaken island by motorboat.
6. What were the snorkeling gears that Monita put on?
Jawaban:
A mask, a snorkel, and fins.
7. In paragraph 2, who helped Monita to put on the snorkeling gears?
Jawaban:
One of the participants/students.
8. What did Monita see underwater of Bunaken?
Jawaban:
A variety of corals and fishes.
9. In paragraph 3, find a phrase which has similar meanings with a place where corals live.
Jawaban:
House reef.
10. Why is it easy to find a house reef when the sky is blue and the water is clear?
Jawaban:
We cannot see anything in murky water.
11. How did Monita think and feel about the snorkeling trip?
Jawaban:
Monita thought the snorkeling trip with other students from across Indonesia was the most memorable experience she had and she was grateful for that.
*)Disclaimer: Kunci jawaban di atas hanya digunakan oleh orang tua atau wali untuk memandu proses belajar anak.
________
Baca artikel kunci jawaban lainnya disini.
(Tribunsumsel.com/Putri Kusuma Rinjani)
****
Artikel lainnya di google news.
Ikuti dan bergabung disaluran WhatsApp Tribunsumsel.
| Jawaban PAI Kelas 6 Uji Capaian Pembelajaran Halaman 96 97 98 Kurikulum Merdeka |
|
|---|
| Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 92 Kurikulum Merdeka: Process of Making Banana Fritters |
|
|---|
| Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 81 Kurikulum Merdeka: Worksheets 2.17 |
|
|---|
| Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 88 Kurikulum Merdeka: Teks Prosedur |
|
|---|
| Kunci Jawaban Buku Geografi Kelas 12 Kurikulum Merdeka Halaman 86-92, Soal Asesmen Bab 1 |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.