kunci jawaban

15 Pertanyaan PTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban

Inilah kumpulan soal PTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawabannya yang bisa siswa gunakan sebagai pan

Tribunsumsel.com
ILUSTRASI BUKU KUNCI JAWABAN - Inilah 15 Pertanyaan PTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban 

TRIBUNSUMSEL.COM - Inilah kumpulan soal PTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka lengkap dengan kunci jawabannya yang bisa siswa gunakan sebagai panduan belajar mandiri.

______

Kumpulan Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka 

(Perhatikan lirik di bawah ini untuk menjawab soal nomor 1-6)

Title: Outdoors
Song by: Jason Mraz

ADVERTISEMENT
All day I've been inside
And I've got the feeling
I'm trapped between the walls
And underneath the ceiling
I feel a bit off track

And I'm trying to get back
Back in the cool, cool air where the sun is shinning
Nothing's going to stop me
It's all in the timing
It's finally again my turn
It's time to return

'Cause I won't stay inside no more
No more
I can't wait to go
Outdoors

Well open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free
And look at all the beauty you'll feel
Loved, loved, loved, loved

Listen to the music of the wind and the brides sing
We're just one big family
And all of nature deserves to be
Loved, loved, loved, loved,
Loved

So, I won't stay inside no more
No more
It can't wait, I'm sure
There's need to run and hide
Let's go explore
It feels so great let's go outdoors

(Don't cha do)
Everyone come on
come on out there
where the air is fresh and clear
So, I won't stay inside no more
No more
It cannot wait
Let's go out doors

Well, open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free
And look at all the beauty and you'll find
The earth and the sky is yours

So please go, there's no need,
There's no need to hide inside
Let's go explore
This will, this will feel so great

1. What does the singer want?

A. Sleep
B. Go outside
C. Play inside his house
D. Live in a sedentary life

Jawaban: B, 

2. What does the writer feel when he's inside the house?

A. Trapped
B. Angry
C. Happy
D. Excited

Jawaban: A, 

3. Based on the song above, who sing the song?
A. Birds
B. Winds
C. Children
D. Musicians

Jawaban: A, 

4. Who is Jason Mraz?

A. Singer
B. Child
C. a bird
D. a listener

Jawaban: A, 

5. What is the message can be found in the text above?

A. It is a wasteful time to live your life adventurous
B. It is important to life an adventurous life
C. We must always be inside home
D. We must be careful with our wishes

Jawaban: B, 

6. What is the tone of the song above?

A. Sad
B. Melodic
C. Melancholy
D. Happy

Jawaban: D, 

7. Pandu: "Ouch, you sit on my sprained hand."
Tomi: "Oh my God, I am sorry. I did not mean to."
Pandu: "Yeah. But it really hurts."
Tomi: "Do you want me to get something for you?"

The underlined sentence expresses...

A. Love
B. Pleasure
C. Pain
D. Relief

Jawaban: C, 

8. What kind of expression is 'I am so sad'?

A. Expression of sadness
B. Expression of pain
C. Expression of pleasure
D. Expression of regret

Jawaban: A,

Klik halaman berikutnya

9. Tina: "I failed in the speech competition"
Rara: "........."
Tina: "Thank you, Tina"

What the correct sentence said by Rara?

A. Don't give up. No pain no gain."
B. No problem
C. Great
D. You did it

Jawaban: A, 

10. Eddy: When will the boxing championship be held?
Usman: It will be held ... Saturday night.

The best answer to complete the dialogue is...

A. At
B. On
C. In
D. With

Jawaban: B, 

11. Choose the answer to fill the blank in below text

A: Did you like the new film from Malvin?
B: I don't know. I ___ it.

A. Saw
B. Have not seen
C. Has not seen
D. Have seen it

Jawaban: B,

12. Susi ___ in Banjarnegara three weeks ago.

A. Arrived
B. Was arrive
C. Have arrive
D. Has arrived

Jawaban: A,

13. Tina and I ___ each other for years.

A. Knew
B. Have known
C. Were know
D. Were not know

Jawaban: B, 

14. Mr. Prasetyo is a good writer. He ___ about fifty books. Last month he ___ his newest
book.

A. Wrote - Has written
B. Has written - Wrote
C. Wrote - was written
D. Wrote -has written

Jawaban: B, 

15. At the weekend we ___ football and then ___ to a restaurant.

A. Played - Went
B. Play - went
C. Has played - has gone
D. Have played - Have gone

Jawaban: A, 

****

Artikel lainnya di google news.

Ikuti dan bergabung disaluran WhatsApp Tribunsumsel.

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved