Kunci Jawaban
Kumpulan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban, Kurikulum Merdeka 2025
Inilah latihan soal Sumatif Akhir Semester (SAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Inggris kelas 4 semester 2 dan kunci jawaban,
TRIBUNSUMSEL.COM - Inilah latihan soal Sumatif Akhir Semester (SAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Inggris kelas 4 semester 2 dan kunci jawaban, Kurikulum Merdeka 2025
Latihan soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 ini berupa pertanyaan pilihan ganda yang bisa digunakan sebagai bahan belajar siswa.
Soal Bahasa Inggris Kelas 4 dan Kunci Jawaban sebagaimana dilansir dari Tribunnews:
1. Ball – he – new – has – a.
The correct order is ....
A. He ball new a has
B. He has a new ball
C. He has new a ball
D. He a has new bal
Jawaban: B. He has a new ball
2. I – pen – your – can – borrow - ?
The correct order is ....
A. Can I pen your borrow?
B. Can I your borrow pen?
C. Can I borrow your pen?
D. Can your borrow I pen?
Jawaban: C. Can I borrow your pen?
3. Besok adalah bulan Juli.
The english sentences is ....
A. Tomorrow is July
B. Tomorrow will be July
C. Yesterday is July
D. Yesterday will be July
Jawaban: B. Tomorrow will be July
4. Hari ini adalah hari Selasa. The english sentences is ....
A. Today is Sunday
B. Today is Monday
C. Today is Tuesday
D. Today is Satuday
Jawaban: C. Today is Tuesday
5. Two thousand and fifty. The Indonesian sentences is ....
A. 2040
B. 2050
C. 2060
D. 2005
Jawaban: A. 2040
6. 2024 in English sentences is ....
A. Two thousand zero two four
B. Two thousand and fourty two
C. Two thousand twenty-four
D. Two thousand two hundred and four
Jawaban: C. Two thousand twenty-four
7. Hobiku adalah memancing. The english sentences is ....
A. My hobby is swimming
B. My hobby is cycling
C. My hobby is drawing
D. My hobby is fishing
Jawaban: D. My hobby is fishing
8. It is ninety thousand rupiahs. The price in number is ....
a. Rp 9.000
B. Rp 90.000
C. Rp 19.000
D. Rp 900.000
Jawaban: B. Rp 90.000
9. Mr. Dodi pays Rp 50.000 and he gets Rp 35.000 as the cange.
It means Mr. Dodi has to pay ....
A. Thirty five thousand rupiahs
B. Fifty thousand rupiahs
C. Fifteen thousand rupiahs
D. Eighty five thousand rupiahs
Jawaban: C. Fifteen thousand rupiahs
10. If you want to playing football, you need a ...
A. Spoon
B. Doll
C. Ball
D. Basket
Jawaban: C. Ball
11. Mother orders Lani not to tell a lie. She says…..
A. Tell a lie!
B. don't tell the true!
C. don't lie
D. don't Lani!
Jawaban: C. don't lie
12. What does the word 'toy shop' mean?
A. Toko olahraga
B. toko bangunan
C. toko mainan
D. toko elektronik
Jawaban: C. toko mainan
13. The room is dark. What you say to give command!
A. Turn off the lamp!
B. Turn on the lamp!
C. Turn off the fan!
D. Turn on the fan!
Jawaban: B. Turn on the lamp!
14. There are many sellers and buyers in the market. 'Buyer' means…..
A. barang
B. pasar
C. pembeli
D. penjual
Jawaban: C. pembeli
15. My ruler is broken. I will buy a ruler in the….
A. market
B. greengrocer
C. workshop
D. stationary
Jawaban: D. stationary
16. What is the shape of egg?
A. oval
B. triangle
C. cone
D. circle
Jawaban: A. oval
17. The shape of earth is……
A. sphere
B. semicircle
C. square
D. circle
Jawaban: A. sphere
18. What is the shape of flag….
A. cube
B. rectangular
C. block
D. square
Jawaban: B. rectangular
19. The shape of tomato is…..
A. kite
B. round
C. cone
D. circle
Jawaban: B. round
20. You can see the ………...in the airport?
A. ship
B. plane
C. bus
D. train
Jawaban: B. plane
21. This is Nurul. She is with her friends. .... are Made, Meilin, Dona, Seta and Tigor.
A. I am
B. they
C. my
D. you
Jawaban: B. they
22. Excuse me, what is your _____ ?
A. name
B. are
C. how
D. goodbye
Jawaban: A. name
23. Rahma feels…… she wants a plate of fried rice.
A. angry
B. hungry
C. thirsty
D. tired
Jawaban: B. hungry
24. Arsyi wants to buy a new uniform.
Uniform in Indonesian is….
A. kaus
B. kemeja
C. seragam
D. celana
Jawaban: C. seragam
25. A: "……. do you want to drink?"
B: "I want to drink a cup of tea."
A. what
B. where
C. when
D. why
Jawaban: A. what
26. A book is on the chair. Translate in Indonesia is ...
A. Sebuah buku di kursi
B. Sebuah buku di bawah kursi
C. Sebuah buku di atas kursi
D. Sebuah buku di samping kursi
Jawaban: C. Sebuah buku di atas kursi
27. We find the meaning of difficult of english words in the ....
A. book
B. news paper
C. radio
D. dictionary
Jawaban: D. dictionary
28. You can see the film at ....
A. prison
B. market
C. cinema
D. library
Jawaban: C. cinema
29. Birds can fly because they have ....
A. nose
B. lung
C. wing
D. leg
Jawaban: C. wing
30. We buy a bottle of water to ....
A. eat
B. drink
C. sleep
D. wash
Jawaban: B. drink
31. I go to the bathroom and . . .
A. have dinner
B. water the flowers
C. read a book
D. brush my teeth
Jawaban: D. brush my teeth
32. She . . . by bus
A. goes to sleep
B. goes to school
C. studys math
D. gets up
Jawaban: B. goes to school
33. I . . . after having breakfast
A. get up
B. cook noodle
C. have lunch
D. prepare to school
Jawaban: D. prepare to school
34. What does Mrs Nina do at the market?
A. she cooks fried rice
B. she plays football
C. she play kite
D. she buys vegetables
Jawaban: D. she buys vegetables
35. Look at the picture below!
What does she do?
She . . .
A. prays
B. gets up
C. cooks
D. has dinner
Jawaban: A. prays
Read this text carefully and answer the questions number 36-38
Linda's Activity on Sunday
Today is Sunday. Linda and her family get up at 05.30 in the morning. Linda’s father cleans his motorcycle. Her mother cooks in the kitchen. Linda helps her mother in the kitchen. Her brother sweeps the yard. At seven o’clock, they have breakfast. At nine o’clock they visit grandma in Bandung. They arrive home at half past nine in the evening. Then, they go to bed.
36. What time Linda and her family have breakfast on Sunday?
A. 05.30
B. 07.00
C. 07.30
D. 08.00
Jawaban: B. 07.00
37. Do they visit grandma in Surabaya?
A. Yes, they do
B. Yes, thet don't
C. No, They do
D. No, They don't
Jawaban: D. No, They don't
38. What Linda's brother does on sunday morning?
A. he sweeps the yard
B. he sweeps the floor
C. he clean the car
D. he clean the motorcycle
Jawaban: A. he sweeps the yard
39. Rani tidak pernah sarapan pukul 08.00.
Rani . . . has breakfast at 08.00
A. never
B. sometimes
C. always
D. usually
Jawaban: A. never
40. Tomo selalu mandi pukul 05.30
Tomo . . . takes a bath at 05.30
A. never
B. usually
C. sometimes
D. always
Jawaban: D. always
Artikel ini bersumber dari https://www.tribunnews.com/pendidikan/2024/06/03/30-soal-uas-bahasa-inggris-kelas-4-semester-2-kurikulum-merdeka-dan-kunci-jawaban
25 Soal PTS Pendidikan Agama/PAI Kelas 2 SD Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Life Today Halaman 59 60 Kurikulum Merdeka, Activity 2 Unit 2 |
![]() |
---|
Kumpulan Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 2 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Kimia Kelas 11 Kurikulum Merdeka Halaman 60 61 62, Bab 2 Ayo Cek Pemahaman |
![]() |
---|
Soal PTS Bahasa Indonesia Kelas 2 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.