Kunci Jawaban
Kumpulan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban, Kurikulum Merdeka 2025
Inilah latihan soal Sumatif Akhir Semester (SAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Inggris kelas 4 semester 2 dan kunci jawaban,
15. My ruler is broken. I will buy a ruler in the….
A. market
B. greengrocer
C. workshop
D. stationary
Jawaban: D. stationary
16. What is the shape of egg?
A. oval
B. triangle
C. cone
D. circle
Jawaban: A. oval
17. The shape of earth is……
A. sphere
B. semicircle
C. square
D. circle
Jawaban: A. sphere
18. What is the shape of flag….
A. cube
B. rectangular
C. block
D. square
Jawaban: B. rectangular
19. The shape of tomato is…..
A. kite
B. round
C. cone
D. circle
Jawaban: B. round
20. You can see the ………...in the airport?
A. ship
B. plane
C. bus
D. train
Jawaban: B. plane
21. This is Nurul. She is with her friends. .... are Made, Meilin, Dona, Seta and Tigor.
A. I am
B. they
C. my
D. you
Jawaban: B. they
22. Excuse me, what is your _____ ?
A. name
B. are
C. how
D. goodbye
Jawaban: A. name
23. Rahma feels…… she wants a plate of fried rice.
A. angry
B. hungry
C. thirsty
D. tired
Jawaban: B. hungry
24. Arsyi wants to buy a new uniform.
Uniform in Indonesian is….
A. kaus
B. kemeja
C. seragam
D. celana
Jawaban: C. seragam
25. A: "……. do you want to drink?"
B: "I want to drink a cup of tea."
A. what
B. where
C. when
D. why
Jawaban: A. what
26. A book is on the chair. Translate in Indonesia is ...
A. Sebuah buku di kursi
B. Sebuah buku di bawah kursi
C. Sebuah buku di atas kursi
D. Sebuah buku di samping kursi
Jawaban: C. Sebuah buku di atas kursi
27. We find the meaning of difficult of english words in the ....
A. book
B. news paper
C. radio
D. dictionary
Jawaban: D. dictionary
28. You can see the film at ....
A. prison
B. market
C. cinema
D. library
Jawaban: C. cinema
29. Birds can fly because they have ....
A. nose
B. lung
C. wing
D. leg
Jawaban: C. wing
30. We buy a bottle of water to ....
A. eat
B. drink
C. sleep
D. wash
Jawaban: B. drink
31. I go to the bathroom and . . .
A. have dinner
B. water the flowers
C. read a book
D. brush my teeth
Jawaban: D. brush my teeth
32. She . . . by bus
A. goes to sleep
B. goes to school
C. studys math
D. gets up
Jawaban: B. goes to school
33. I . . . after having breakfast
A. get up
B. cook noodle
C. have lunch
D. prepare to school
Jawaban: D. prepare to school
34. What does Mrs Nina do at the market?
A. she cooks fried rice
B. she plays football
C. she play kite
D. she buys vegetables
Jawaban: D. she buys vegetables
35. Look at the picture below!
What does she do?
She . . .
A. prays
B. gets up
C. cooks
D. has dinner
Jawaban: A. prays
Read this text carefully and answer the questions number 36-38
Linda's Activity on Sunday
Today is Sunday. Linda and her family get up at 05.30 in the morning. Linda’s father cleans his motorcycle. Her mother cooks in the kitchen. Linda helps her mother in the kitchen. Her brother sweeps the yard. At seven o’clock, they have breakfast. At nine o’clock they visit grandma in Bandung. They arrive home at half past nine in the evening. Then, they go to bed.
36. What time Linda and her family have breakfast on Sunday?
A. 05.30
B. 07.00
C. 07.30
D. 08.00
Jawaban: B. 07.00
37. Do they visit grandma in Surabaya?
A. Yes, they do
B. Yes, thet don't
C. No, They do
D. No, They don't
Jawaban: D. No, They don't
38. What Linda's brother does on sunday morning?
A. he sweeps the yard
B. he sweeps the floor
C. he clean the car
D. he clean the motorcycle
Jawaban: A. he sweeps the yard
39. Rani tidak pernah sarapan pukul 08.00.
Rani . . . has breakfast at 08.00
A. never
B. sometimes
C. always
D. usually
Jawaban: A. never
40. Tomo selalu mandi pukul 05.30
Tomo . . . takes a bath at 05.30
A. never
B. usually
C. sometimes
D. always
Jawaban: D. always
Artikel ini bersumber dari https://www.tribunnews.com/pendidikan/2024/06/03/30-soal-uas-bahasa-inggris-kelas-4-semester-2-kurikulum-merdeka-dan-kunci-jawaban
25 Soal PTS Pendidikan Agama/PAI Kelas 2 SD Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Life Today Halaman 59 60 Kurikulum Merdeka, Activity 2 Unit 2 |
![]() |
---|
Kumpulan Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 2 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Kimia Kelas 11 Kurikulum Merdeka Halaman 60 61 62, Bab 2 Ayo Cek Pemahaman |
![]() |
---|
Soal PTS Bahasa Indonesia Kelas 2 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.