Kunci Jawaban

Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 2022 dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda dan Essay

Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 2022 dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda dan Essay

Penulis: Abu Hurairah | Editor: Abu Hurairah
Tribun Sumsel
Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 2022 dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda dan Essay 

8. According to the text, where do you go if you want to go deep sea fishing or parasailing?
a. Space Coast
b. West Coast
c. East Coast
d. Gold Coast
e. Spice Coast
Answer: a
Pembahasan: disebutkan dalam teks paragraf kedua

9. While at Cocoa Beach, what are other places that the tourist can also visit?
a. Kennedy Space Center
b. The Brevard Zoo
c. Hoosac School
d. Laguna Beach
e. a & b
Answer: e
Pembahasan: disebutkan dalam teks paragraf ketiga

10. Which country is Cocoa Beach in?
a. UK
b. Uruguay
c. Mexico
d. USA
e. Canada
Answer: d
Pembahasan: Cocoa Beach ada di Orlando, Florida. Florida adalah salah satu negara bagian di Amerika Serikat

11. Cindy   : “Mom, I’ve got the scholarship”.
      Mother : “Congratulations! ….”
a. I’m so proud of you.
b. That’s a pity.
c. Happy birthday.
d. That’s so sweet.
e. That’s awful.
Answer: a
Pembahasan: menunjukkan kebanggaan setelah mengucapkan selamat

12. My sister is not only beautiful, but also has some good characters, which are ….
a. lazy and sensitive
b. stupid and lazy
c. friendly and cheerful
d. lazy and shy
e. careless and sensitive
Answer: c
Pembahasan: pilihan lain mengandung kata-kata yang berarti negatif

13. My English teacher always makes me feel exticed to study. He always has new jokes every day. It means he is a ….
a. humorous
b. shy
c. diligent
d. lazy
e. talkative
Answer: a
Pembahasan: jawaban yang cocok untuk menggambarkan orang yang lucu dan memiliki banyak lelucon

14. Martha: “Ratna, I heard you got a scholarship from a prominent university. …”
      Ratna   : “Thank you, I’m so happy about it.”
a. Please accept my condolences.
b. I’m proud of your sister.
c. You must be very upset.
d. Congratulations! I’m proud of you.
e. Not at all.
Answer: d
Pembahasan: mengucapkan selamat

This text is for questions no. 15-19
 Tanjung Benoa is a beach town. It is located at the elite area in Nusa Dua Bali. The area is situated with the view of the sea in Bali. On the north side, there are Benoa Harbour, Mertasari Recreation Park, and Serangan Island. The foreigners call serangan Island the turtle island, because it is used to breed the turtles.
 At Tanjung Benoa Beach, tourists can have various activities, such as swimming, sailing, waterskiing, and surfing. Surfing is a water sport of riding waves that are coming toward the shore by standing or lying on a special board called surfboard. It is a very enjoyable and impressive sport. Most surfing lovers call it as the most challenging water sport, as it needs skill, strength, as well as bravery. The others think that it is a very dangerous sport, as it fights against the dangerous waves of sea.

 Apart from swimming, snorkeling and diving are also the kinds of water sport favored by the tourist. Through diving googles, the beauty of Bali marine park can be viewed. Those who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park through the glass bottomed motor boats that are specially provided for the tourists.
15. What can be viewed through the diving goggles?
a. The beauty of the marine park
b. The beauty of the Mertasari Harbour
c. The view of Tanjung Benoa
d. The view of the big waves
e. The turtle island
Answer: a
Pembahasan: disebutkan dalam teks paragraf terakhir

16. Which of statements is not true about the text?

a. Tanjung Benoa is a beach town located in Nusa Dua bali.
b. Tanjung Benoa is a very famous beach in Nusa Dua Bali.
c. Tourists can enjoy many kinds of water sports in Tanjung Benoa.
d. Tourists who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park.
e. Tourists can visit the turtle island which is used to breed the turtles.
Answer: b

Pembahasan: tidak disebutkan dalam teks

17. “Those who cannot …” (Paragraph three)
      The word those refers to ….
a. Tourists
b. water sport
c. turtles
d. swimming and diving
e. island
Answer: a
Pembahasan: menggantikan “tourist’ dalam kalimat sebelumnya

18. What does paragraph three discuss?
a. The water sports of  Tanjung Benoa Beach Town.
b. Snorkeling and diving are alternative tourism activities in Tanjung Benoa.
c. Surfing becomes the most favorite water sport in Tanjung Benoa.
d. Tourist can swim, dive, surf, and so on in Tanjung Benoa Beach.
e. The turtle island is used to breed the turtles.
Answer: b

19. Why is Serangan Island called turtle island?
      It is called turtle island because ….
a. it is used to trade many kinds of turtle.
b. it is a place where thousand turtles live naturally.
c. it is used to breed turtles.
d. it is used to breed and to trade turtles.
e. it is used to hunt turtles.
Answer: c
Pembahasan: disebutkan dalam teks paragraf pertama

Halaman 2 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved