Kunci Jawaban
Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Halaman 129 Kurikulum Merdeka, Worksheet 2.26
Fill in the blanks with the past continuous or the past simple. Number one is an example. 1. While we were driving (drive) home, we stopped by (stop
Penulis: Putri Kusuma Rinjani | Editor: Putri Kusuma Rinjani
TRIBUNSUMSEL.COM - Dalam artikel kali ini akan disajikan selengkapnya kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Kurikulum Merdeka.
Dalam buku Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Halaman 129 Kurikulum Merdeka, siswa akan diminta untuk menyelesaikan soal essai pada Section 3: Language Focus.
Kunci jawaban ini bisa digunakan siswa sebagai panduan dalam menyelesaikan tugas yang ada agar lebih mudah dan mendapatkan nilai terbaik.
Berikut sajian selengkapnya.
_____
Buku Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Kurikulum Merdeka
>> Halaman 128
b. Underline the first actions in these sentences. Number one has been done for you.
1. While I was struggling to put on the mask, the snorkel, and the fins, one of the participants approached me and offered help.
Jawaban: I was struggling to put on the mask, the snorkel, and the fins.
2. When we arrived at the snorkeling site, many snorkelers were getting ready to start swimming.
Jawaban: Many snorkelers were getting ready to start swimming.
3. When we departed from Manado harbor, I saw the sun was shining on the sea so brightly.
Jawaban: Sun was shining on the sea so brightly.
4. The birds were swooping when I tried to get off the motorboat.
Jawaban: The birds were swooping.
5. The snorkeling rental was offering a 20 persen discount when we got there.
Jawaban: The snorkeling rental was offering a 20 persen discount.
6. One student ate a lot while we were having lunch together at a local restaurant near the beach.
Jawaban: We were having lunch together.
7. We were still eating when out of the blue a cat jumped on our table and stole my tuna.
Jawaban: We were still eating.
____
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka Halaman 129
Worksheet 2.26
Fill in the blanks with the past continuous or the past simple. Number one is an example.
1. While we were driving (drive) home, we stopped by (stop by) some local shops to buy souvenirs.
Jawaban : Were driving; stopped by.
2. A tour guide .......... (talk) to other tourists when I .......... (arrive) at the dive center.
Jawaban : Was talking; arrived.
3. The waiter .......... (serve) the food for us when we .......... (take) a photo.
Jawaban : Was serving; took.
4. My teacher .......... (fall asleep) while we .......... (travel) by motorboat
Jawaban : Fell asleep; were traveling.
5. The internet .......... (go) down while I .......... (browse) some information about Bunaken Marine Park.
Jawaban : Went; was browsing.
6. We .......... (stand) in line when they .......... (announce) that the tickets for the ferry had sold out.
Jawaban : Were standing; announced.
*)Disclaimer: Kunci jawaban di atas hanya digunakan oleh orang tua atau wali untuk memandu proses belajar anak.
________
Baca artikel kunci jawaban lainnya disini.
(Tribunsumsel.com/Putri Kusuma Rinjani)
****
Artikel lainnya di google news.
Ikuti dan bergabung disaluran WhatsApp Tribunsumsel.
Bahasa Inggris Kelas 9 SMP
Kurikulum Merdeka
Halaman 128
Halaman 129
Tribunsumsel.com
Kunci Jawaban Siswa
| Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 Halaman 132 Kurikulum Merdeka: Listen and Confirm |   | 
|---|
| Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 103 Kurikulum Merdeka: Teks Prosedur |   | 
|---|
| 30 Soal dan Jawaban TKA 2025 PPKN Kelas 12 SMA/SMK, Pendidikan Pancasila |   | 
|---|
| 20 Latihan Soal TKA Ekonomi Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban, Referensi Siswa |   | 
|---|
| 24 Latihan Soal TKA Bahasa Indonesia Kelas 12 SMA 2025, Lengkap dengan Jawabannya |   | 
|---|


 
                 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					![[FULL] Ulah Israel Buat Gencatan Senjata Gaza Rapuh, Pakar Desak AS: Trump Harus Menekan Netanyahu](https://img.youtube.com/vi/BwX4ebwTZ84/mqdefault.jpg) 
				
			 
											 
											 
											 
											 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.