Kunci Jawaban

23 Soal dan Kunci Jawaban PAT/UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 2 Tahun 2023

Berikut kunci jawaban PAT Ujian Akhir Semester Bahasa Inggris kelas 8 SMP semester 2 kurikulum 2013, sebagai bahan latihan dirumah sebelum mengikuti u

Penulis: Putri Kusuma Rinjani | Editor: Abu Hurairah
Tribunsumsel.com
23 Kunci Jawaban PAT Ujian Akhir Semester Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 2 Tahun 2023 Lengkap 

TRIBUNSUMSEL.COM - Berikut kunci jawaban PAT (Penilaian Akhit Tahun) atau UAS (Ujian Akhir Sekolah) Bahasa Inggris kelas 8 SMP semester 2 kurikulum 2013, sebagai bahan latihan dirumah sebelum mengikuti ujian sebenarnya.

Gunakan soal dan kunci jawaban dalam artikel ini dengan sebaiknya untuk mengukur kemampuan para siswa/i.

Selengkapnya dibawah ini.

== Kunci Jawaban PAT Bahasa Inggris Kelas 8 ==

A. Pilihan Ganda

Berilah tanda (x) pada a, b, c, atau d sebagai jawaban yang dianggap paling tepat!

1. My father doesn’t .... coffee every morning

A. To drink
B. Drink
C. Drinks
D. Drinking

Jawaban: B

2. Adi .... studies in the evening. He does it after dinner everyday.

A. sometimes
B. always
C. rarely
D. never

Jawaban: B

3. Yuni: Who ... beside Mr. Paul?
Eka: Mr. Rony, in the new teacher.

A. is sitting
B. sitting is
C. are sitting
D. sitting are

Jawaban: A

4. Salma always .... dinner everyday. She likes cooking very much.

A. Make
B. Made
C. Makes
D. Making

Jawaban: C

5. The girls .... about the new library in the school.

A. Talks
B. talking
C. is talking
D. are talking

Jawaban: D

6. Ten years ago, I ... only a baby

A. Is
B. am
C. was
D. were

Jawaban: B

7. Nabila: Were you at the beach last weekend?
Nabil: No, I ....

A. was
B. wasn’t
C. were
D. weren’t

Jawaban: B

8. I’m sure I .... him two years ago

A. see
B. saw
C. have seen
D. am seeing

Jawaban: B

Text for no 9-11

HISTORY
one direction

You gotta help me, I’m losing my mind
Keep getting the feeling you
wanna leave this all behind
Thought we were going strong
I thought were holding on
Aren’t we?

No they don’t teach you this in school
Now my heart’s breaking and I don’t know what to do
Thought we were going strong
Thought we were holding on
Aren’t we?

You and me got a whole lots of history
We could be the greatest team that the world has ever seen
You and me got a whole lots of history

9. Who is sing a song ?

A. Bruno Mars
B. One Direction
C. Westlife
D. Boys2men

Jawaban: B

10. What is the title of the song?

A. The Strong man
B. Song of Friends
C. History
D. One direction

Jawaban: C

11. What is the song tells about?

A. It’s about The story of friendship
B. It’s about the strong man
C. It’s about helping people
D. It’s about how to make history

Jawaban: B

Text for no 12-16

On Wednesday my student and I went to Yogyakarta. We stayed at Lestari Hotel which is net far from Malioboro.

On Thursday we visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temples is being renovated.

On Friday morning we went to Yogya Kraton. We Spend about two hours there. After that we went to Borobudur temple. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. We arrived there at 3 pm. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

12. What is the purpose of the text above?

A. to inform about Yogyakarta
B. to inform about Hotel in Yogyakarta
C. to tell beautiful place in Yogyakarta
D. to tell the writer’s experience in Yogyakarta

Jawaban: D

13. The text above mainly discusses about ....

A. the writer’s trip to Yogyakarta
B. the writer’s first visit to Prambanan
C. the writer’s experience at Yogya Kraton
D. the writer’s impression about Borobudur

Jawaban: A

14. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?

A. because there was no Wisnu temple
B. because Wisnu temple was to small
C. because Wisnu temple was being repaire
D. because Wisnu temple was being destroyed

Jawaban: C

15. We arrived there at 3 pm (paragraph 3)
The italic word is refers to . . . .

A. Yogya Kraton
B. friendly guide
C. Borobudur temple
D. Jakarta

Jawaban: C

16. When did they go home?

A. on Friday evening
B. on Friday afternoon
C. on Friday morning
D. on Saturday morning

Jawaban: A

The following text is for question no 17 to 19.

Nephew : Where are doing, Uncle?
Uncle : I'm waiting Taxi
Nephew : Bye the way, What can I do for you Uncle?
Uncle : Please,call teh Taxi.
Nephew : OK. I will call it for you. Bye the way, where do you go Uncle?
Uncle : I will go to office.
(a few minutes the Taxi came)
Nephew : Can I bring the bag?
Uncle : Yes, please. Thanks advance.
Nephew : Don't mention it. Take care Uncle.

17. The sentence "What can I do for you Uncle?" is express?

A. Asking help
B. Giving help
C. Offering help
D. Refusing an offer

Jawaban: C

18. Why does uncle wait a Taxi?

A. He goes to office
B. He sees his in nephew
C. He needs it in hurry
D. He gets sick

Jawaban: A

19. Who call the Taxi?

A. Uncle
B. Nephew
C. Both of them
D. None of them

Jawaban: B

20. tell (1) - about (2) - she (3) - the news (4) - me (5) - doesn`t (6)

A. 2-3-1-4-5-6
B. 3-6-1-5-2-4
C. 3-6-1-4-2-5
D. 5-1-4-2-6-3

Jawabannya: B

21. Agum: What's your opinions of the disasters that keep happening in our country?
Anjar : .....

A. That's very good
B. Well I must say that I feel so sad
C. I hope it is always like that
D. I think I have a headache

Jawabannya: B

22. "Do you understand what I am talking about?"
What expression is it?

A. Asking for an attention
B. Asking for an opinion
C. Checking understanding
D. Showing appreciation

Jawabannya: C

23. Your ugly boyfriend ..... not care about you.

A. Do
B. Does
C. Is
D. Are

Jawabannya: B

Baca juga: 15 Latihan Soal UAS/PAT PJOK Kelas 8 SMP/MTs Semester 2 dan Kunci Jawabannya

Cek Artikel Kunci Jawaban lainnya di Google News.

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved