Kunci Jawaban
23 Soal dan Kunci Jawaban PAT/UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 2 Tahun 2023
Berikut kunci jawaban PAT Ujian Akhir Semester Bahasa Inggris kelas 8 SMP semester 2 kurikulum 2013, sebagai bahan latihan dirumah sebelum mengikuti u
Penulis: Putri Kusuma Rinjani | Editor: Abu Hurairah
On Wednesday my student and I went to Yogyakarta. We stayed at Lestari Hotel which is net far from Malioboro.
On Thursday we visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temples is being renovated.
On Friday morning we went to Yogya Kraton. We Spend about two hours there. After that we went to Borobudur temple. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. We arrived there at 3 pm. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.
12. What is the purpose of the text above?
A. to inform about Yogyakarta
B. to inform about Hotel in Yogyakarta
C. to tell beautiful place in Yogyakarta
D. to tell the writer’s experience in Yogyakarta
Jawaban: D
13. The text above mainly discusses about ....
A. the writer’s trip to Yogyakarta
B. the writer’s first visit to Prambanan
C. the writer’s experience at Yogya Kraton
D. the writer’s impression about Borobudur
Jawaban: A
14. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?
A. because there was no Wisnu temple
B. because Wisnu temple was to small
C. because Wisnu temple was being repaire
D. because Wisnu temple was being destroyed
Jawaban: C
15. We arrived there at 3 pm (paragraph 3)
The italic word is refers to . . . .
A. Yogya Kraton
B. friendly guide
C. Borobudur temple
D. Jakarta
Jawaban: C
16. When did they go home?
A. on Friday evening
B. on Friday afternoon
C. on Friday morning
D. on Saturday morning
Jawaban: A
The following text is for question no 17 to 19.
Nephew : Where are doing, Uncle?
Uncle : I'm waiting Taxi
Nephew : Bye the way, What can I do for you Uncle?
Uncle : Please,call teh Taxi.
Nephew : OK. I will call it for you. Bye the way, where do you go Uncle?
Uncle : I will go to office.
(a few minutes the Taxi came)
Nephew : Can I bring the bag?
Uncle : Yes, please. Thanks advance.
Nephew : Don't mention it. Take care Uncle.
17. The sentence "What can I do for you Uncle?" is express?
A. Asking help
B. Giving help
C. Offering help
D. Refusing an offer
Jawaban: C
18. Why does uncle wait a Taxi?
A. He goes to office
B. He sees his in nephew
C. He needs it in hurry
D. He gets sick
Jawaban: A
19. Who call the Taxi?
A. Uncle
B. Nephew
C. Both of them
D. None of them
Jawaban: B
20. tell (1) - about (2) - she (3) - the news (4) - me (5) - doesn`t (6)
A. 2-3-1-4-5-6
B. 3-6-1-5-2-4
C. 3-6-1-4-2-5
D. 5-1-4-2-6-3
Jawabannya: B
21. Agum: What's your opinions of the disasters that keep happening in our country?
Anjar : .....
A. That's very good
B. Well I must say that I feel so sad
C. I hope it is always like that
D. I think I have a headache
Jawabannya: B
22. "Do you understand what I am talking about?"
What expression is it?
A. Asking for an attention
B. Asking for an opinion
C. Checking understanding
D. Showing appreciation
Jawabannya: C
23. Your ugly boyfriend ..... not care about you.
A. Do
B. Does
C. Is
D. Are
Jawabannya: B
Baca juga: 15 Latihan Soal UAS/PAT PJOK Kelas 8 SMP/MTs Semester 2 dan Kunci Jawabannya
Cek Artikel Kunci Jawaban lainnya di Google News.
Soal dan Jawaban PAT Bahasa Inggris Kelas 8
Contoh Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 8
Tribunsumsel.com
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Life Today Halaman 70 71, What Do You Know About e-Money? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 12 Cerdas Cergas Halaman 82, Mengenal Kecerdasan Buatan |
![]() |
---|
15 Pertanyaan PTS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Contoh Soal PTS Bahasa Indonesia Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka Beserta Kunci Jawabannya |
![]() |
---|
30 Soal PTS/UTS Sejarah Kelas 10 SMA Semester 1 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawabannya |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.